Generalni sekretar NNKS učestvovao na sastanku Programskog komiteta WPC

Generalni sekretar NNKS, prof. dr Goran Radosavljević, učestvovao je na sastanku Programskog komiteta WPC, od 8-12. decembra u Hjustonu. Kao član organizacionog odbora 23. Svetskog naftnog kongresa, koji će se održati od 6-10. decembra 2020. godine u Hjustonu, profesor Radosavljević je učestvovao u selekciji učesnika Kongresa. Tom prilikom su potvrđeni učesnici čiji su radovi prihvaćeni na tehničkim sesijama (Forumima) kao i učesnici čiji su radovi prihvaćeni na poster sesijama.

Članovi Programskog komiteta obišli su Džordž R. Braun konferencijski centar u kome će se održati sledeći kongres, gde ih je domaćin, Naftni komiteta SAD, upoznao sa dosadašnjim napretkom u tehničkom delu organizacije Kongresa. Kongreski centar se prostire na površini od oko 170.000m2 zatvorenog prostora sa 105 kongresnih sala i oko 80.000m2 izložbenog prostora.

Svetski naftni kongres je najvažniji događaj u sektoru nafte i gasa koji se održava svake treće godine na kome učešće imaju lideri iz celog sveta, uključujući šefove država, ministre energetike i direktore kompanija. Očekuje se da će na Kongresu učestvovati više od 100 zemalja, 50 ministara, 700 stručnih govornika, 1.000 medija i 10.000 delegata, a paralelno će biti organizovana i Svetska izložba dostignuća iz sveta nafte i gasa. Do sada su učešće na kongresu potvrdili generalni direktori i predsednici kompanija Petrobras, Sonatrach, Woodside, NNPC, Halliburton, Total, Equinor, Baker Hughes, Chevron i Exxon Mobil.

SHARE