Радионица ННКС и Асоцијације медија о нафтном тржишту и формирању цена деривата

Национални нафтни комитет Србије у сарадњи са Асоцијацијом медија организовао је у Привредној комори Србије стручну радионицу посвећену формирању цене нафте и нафтних деривата. Ова тема, која буди интересовање јавности свакодневно, била је повод да експерти из ове области представе светско тржиште сирове нафте, као и трендове и перспективе, уз осврт на главне играче на светској сцени. Поред тога, било је речи и о улози и значају коју има ОPЕС+ и друге нафтне организације на међународном нафтном тржишту.

IMGB5568

Предавачи су били представници Националног нафтног Комитета Србије (ННКС), Удружења нафтних компанија Србије (УНКС) и Нафтне индустрије Србије (НИС):

  • Проф. др Горан Радосављевић, генерални секретар ННКС и члан програмског комитета Светског нафтног савета
  • Томислав Мићовић, генерални секретар Удружења нафтних компанија Србије (УНКС)
  • Сенка Валид, руководилац сектора за анализу тржишта и формирање цена, НИС а.д Нови Сад

IMGB5217

Они су у разговору са учесницима радионице представили поред светске нафтне сцене и главне регионалне играче, са посебним освртом на формирање цене нафте и структуре цене нафтних деривата у Србији. Разговарало се и о нивоу потрошње нафтне и нафтних деривата и земаљама Западног Балкана као и о будућим трендовима. Посебна пажња била је усмерена на опорезивање нафте и нафтних деривата како у Србији и земљама региона, тако и у Европској Унији и Руској Федерацији.

IMGB5416 IMGB5067

SHARE