„БИОГОС – Имплементација директиве 2009/28/ЕК у области биогорива и саобраћаја у Републици Србији – пренос добре праксе“

БЕОГРАД, 18. фебруар 2014. – У организацији Националног нафтног комитета Србије – Светског нафтног савета 18. фебруара је у Привредној комори Србије одржана прва експертска радионица у оквиру пројекта „БИОГОС – Имплементација директиве 2009/28/ЕК у области биогорива и саобраћаја у Републици Србији – пренос добре праксе“.
Експертска радионица окупила је чланице Националног нафтног комитета Србије, представнике државних институција и надлежних министарстава, државних агенција и различитих компанија, а учесници су имали прилике да се ближе упознају са припремом законске регулативе на пољу биогорива у Хрватској, изазовима у погледу имплементације директиве 2009/28/ЕК на европском нивоу, као и устројством хрватског законодавства у овој области. Истовремено су представљене и обавезе Републике Србије у погледу имплементације поменуте Директиве, постојећег законодавства у нашој земљи, као и преглед тренутне ситуације на тржишту биогорива у Србији.
Резултати експертске радионице послужиће као основ за израду законске регулативе у области биогорива у Републици Србији.
Пројекат БИОГОС припремљен јe у сарадњи са Факултетом стројарства и бродоградње Универзитета у Загребу и суфинансиран је од стране Централноевропске иницијативе.
Пројекат ће се током 2014. године наставити кроз реализацију још једне експертске радионице и студијску посету Загребу са циљем преноса примера добре праксе у овој области.
SHARE