ННКС изабрао нове органе управљања

ННКС изабрао нове органе управљања

 Београд, октобар 2021. године – Чланови Скупштине Националног нафтног комитета Србије, који је део Светског нафтног савета, изабрали су на 23. седници ново руководство Скупштине и Националног нафтног комитета за период 2021-2023. године.

Проф. др Зорана Михајловић, потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, изабрана је за председницу Скупштине Националног нафтног комитета Србије. Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а, реизабран је на позицију заменика председника Скупштине Националног нафтног комитета Србије.

Горан Стојилковић, заменик генералног директора за петрохемијске послове НИС-а, изабран је за председника Националног нафтног комитета Србије који је по функцији председник Извршног одбора ННКС. Истовремено, Петар Станојевић изабран је за потпредседника ННКС и по функцији је потпредседник ИО ННКС. На трогодишњи мандат изабрани су следећи чланови Извршног одбора:

    Љубинко Савић за Привредну комору Србије, Београд
    Проф. др Зоран Глигорић за Универзитет у Београду
    Проф. др Драгица Радосав за Универзитет у Новом Саду
    Станка Лесковац за СНАГА – Српска нафтно-гасна асоцијација, Београд
    Томислав Мићовић за УНКС – Удружење нафтних компанија Србије, Београд
    Драган Лазаревић за Информатика а.д. Београд
    Настас Михајловић за Лукоил Србија а.д. Београд
    Татјана Исаковић за НИС а.д. Нови Сад
    Наташа Лечић за Транснафта а.д. Панчево
    Биљана Суслов за ХИП Петрохемија а.д. Панчево
    Др Бранислава Лепотић Ковачевић за Удружење за право енергетике Србије

Функцију генералног секретара у периоду од три године обављаће Сенка Валид, руководилац Сектора за анализу тржишта и формирање цена у компанији НИС.

Настас Михајловић, комерцијални директор Лукоил Србија а.д, реизабран је на позицију председника Комитета младих професионалаца Комитета.

У Надзорни одбор који врши контролу над пословањем и извештавањем именовани су следећи чланови: Марина Дабетић, НИС а.д. Нови Сад, Звездана Милошевић, Транснафта а.д. Панчево, проф. Споменка Лазић, СНАГА – Српска нафтно-гасна асоцијација.

Избор око 50 одсто жена у органе Комитета, сведочи о признању улоге жена које раде у енергетском сектору и потврда је подршке политици родне равноправности Владе Републике Србије.

 

Članice: